Tilbud
Akutt-ambulant seksjon går inn med minst to medarbeidere når det er behov for intensiv oppfølging. Behandlingen kan skje hjemme, på klinikken, på skoler, i barnehager, i barneverninstitusjoner og andre steder. Hjemmesykehuset bistår med vurderinger, stabilisering, utredning og psykologisk og medikamentell behandling, samt miljøterapi. Tilbudet har en tidsavgrenset behandling i inntil åtte uker, og målsettingen er at det ikke skal være ventetid på dette tilbudet, slik at man får hjelp samme dag eller første virkedag etter at det er tatt kontakt.
Inntak
Poliklinisk behandler kontakter sentralbordet ved Nic Waals Institutt (22 02 88 00), som formidler kontakt til Akutt-ambulant seksjon ved seksjonsleder, mandag-fredag kl. 08-15.30.
Indikasjon
Tilstedeværelse av akuttelementer OG behov for ambulant og intensiv oppfølging.
Akutt: Psykose, selvmordsrisiko, alvorlig utagering, selvskading eller spiseforstyrrelse, samt barn i alderen 0-6 år i risikosonen.
Ambulant: For pasienter der poliklinisk oppfølging er ikke tilstrekkelig.
Rammer
Hjemmesykehus betyr at barnet/ungdommen er innlagt i sykehusavdeling, men bor hjemme i behandlingsperioden. Seksjonen samarbeider tett med Oslo universitetssykehus ved behov for innleggelse i døgnavdeling for ungdommer
Seksjonen samarbeider videre tett med tjenester i bydeler og kommunale tjenester, som barneverntjenesten, PPT, skoler, barnehager og avlastningstjenester.
Seksjonen overtar ikke hele behandlingsansvaret, men samarbeider med poliklinisk behandlere ved BUP Vest og Nic Waals Institutt.
Teamet er på jobb mandag-fredag kl. 8-15.30, med mulighet for noe oppfølging på kveldstid ved behov.