Søvnlaboratoriet

Søvnlaboratoriet utreder og behandler både barn og voksne med søvnproblemer. Ut fra aktuell problemstilling beskrevet i henvisningen til søvnlaboratoriet avgjøres hvilken type søvnregistrering pasienten bør gjennomgå. Målinger av pustemønsteret under søvn skjer oftest poliklinisk, men vi har også mulighet for inneliggende søvnregistrering. Pasientene følges opp av øre-nese-hals-lege og sykepleier på poliklinikken.

Les mer om Søvnlaboratoriet

Søvnlaboratoriet

Søvnseksjonen utreder og behandler i vesentlig grad respirasjonsrelaterte søvnforstyrrelser (dvs. søvnapné og alvorlig snorking) hos barn og voksne.
Vi mottar barn til PSG (søvnregistrering under innleggelse og overvåkning) og vurderer deres behov for videre behandling.
Behandling kan være fjerning av mandler og polypper eller CPAP-behandling om natten. Barn med søvnapné er en tverrfaglig disiplin og krever oppfølging og samarbeide ofte med flere instanser, vår søvnseksjon har utviklet spesialkompetanse for utredning av barn med søvnapne.

Enheten driver mye forskning og utviklingsarbeid som bidrar sterkt til å heve kvaliteten på behandlingen av denne pasientgruppen.

Utredning foregår ved at man sover hjemme med søvnregistrerings utstyr, eller at man ligger inne på sykehuset en natt med avansert registreringsutstyr på.
Vi har egne fysiologer som vurderer registreringene.

Søvnlaboratoriet er en del av Øre-nese-hals poliklinikken.

Ledige stillinger finner du sammen med sykehusets øvrige utlysninger.

Avd. sykepleier: Hanne Rusten Solås

Kontaktinformasjon

Oppmøtested
Søvnlaboratoriet ligger i 3. etasje, hjørneinngangen.
Telefon
Søvnlab. 23 22 63 47 ØNH poliklinikk 23 22 55 01 /11
mandag - fredag Søvnlab. 11.30 - 12.00 ØNH pol.kl. 08.00 - 15.00
E-post
Postadresse

Postboks 4970 Nydalen
0440 Oslo
Lovisenberggata 17
Besøksadresse
Lovisenberggata 17(Kart)
0456 Oslo
Telefon
23 22 50 00
E-post

Praktisk informasjon

Apotek

​Lovisenberg sykehusapotek finner du på sykehusets øst-fløy, med inngang fra forsiden. Åpningstider for publikum er mandag-fredag kl. 8:00 -16:00, tlf. 23 22 54 00

Avbestilling

Deling av bilder fra sykehuset

Ta hensyn hvis du fotograferer. Det er ulovlig å dele bilder av andre pasienter eller ansatte ved sykehuset uten samtykke.

Ta også hensyn slik at ikke arbeidet der du får behandling blir forstyrret. Hvis du er i tvil, henvend deg til personalet.

Henvisning

Kantine og kiosk

​Sykehusets kantine ligger i Lovisenberggt. 17, og kan benyttes av pasienter og pårørende. Åpningstider er mandag-fredag 09:30-15:30.

Kiosken i vestibylen i Lovisenberggt. 17 har åpningstider: 07:00-19:00, (lørdag: 10:00-17:00, søndag 11:00-18:00).

Overnatting / hotell

Personlige eiendeler

​Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige gjenstander som medbringes. Vi anbefaler at du har minst mulig med deg.

Post, telefon og internett

​Postkasse finnes utenfor hovedinngangen i Lovisenberggt. 17. Frimerker fås kjøpt i kiosken.

​Du kan bruke din mobiltelefon de fleste steder, vis hensyn til medpasienter. TV er tilgjengelig på sykehusets dagligstuer. Det er også gratis WiFi: "LDS-Gjest". 

Bruk av Gratis WiFi skjer på eget ansvar. Det forutsettes av brukeren selv iverksetter nødvendige sikkerhetstiltak for å beskytte sin datautrustning med tilhørende utstyr, og den informasjon som brukeren ønsker å utveksle via Gratis Wifi.

Ventetider

​Ventetider for de forskjellige behandlingstilbudene oppgis på Velg behandlingssted på helsenorge.no.
Se også vedlagte oversikt.

CPAP-behandlinghttps://lovisenbergsykehus.no/behandlinger/cpap-behandlingCPAP-behandlingCCPAP-behandling (Snorking og søvnapne)CPAP-behandling (Snorking og søvnapne)CPAP-behandling (Snorking og søvnapne)CPAP-behandling (Snorking og søvnapne)

Fant du det du lette etter?