Operasjon

Operasjonsavdelingen består av fire seksjoner; ortopedi-, øre-nese-hals- og generellkirurgi samt sterilsentral. Vi har høy kompetanse på våre fagfelt og fokus på pasientsikkerhet, informasjon og kvalitet. Avdelingen har et sporingssystem som hjelper oss å kvalitetssikre bruk av kirurgiske instrumenter, innkjøp av implantater og fører nødvendig data til pasientjournalen.
Les mer om Operasjon

Operasjon

Operasjonsavdelingen består av 38 dyktige og erfarne operasjonssykepleiere, hvor noen også har mastergradutdanning. Vi tar imot mange spesialstudenter i videreutdanning. Vårt viktigste mål er at pasienter får best mulig behandling og at man unngår infeksjoner. Vi opererer våre proteseinngrep under LAF-tak. Dette er, sammen med andre hygienetiltak, med på å holde infeksjonsfrekvensen nede.

Vår sterilsentral har to operasjonssykepleiere, fire sykepleiere og fem helsefagarbeidere. Alle har sertifisering som sterilteknikere.

I tillegg har operasjonsavdelingen tre teknikere som validerer autoklaver og dekontaminatorer, også på oppdrag i andre sykehus, samt åtte renholdsassistenter.

Operasjonssykepleierne arbeider i dagstillinger med noen ettermiddagsvakter eller i vaktstillinger med liten vaktbelastning og hjemmevakt hver 10. helg.
Sterilsentralen har dagstillinger med et par ettermiddagsvakter pr. uke.

Avdelingen har et meget godt fellesskap og samarbeid med anestesisykepleiere, kirurger, anestesileger, postoperativ, dagkirurgisk avdeling og kirurgiske sengeposter.

Ledige stillinger finner du sammen med sykehusets øvrige utlysninger. Du kan også henvende deg til operasjonsavdelingens seksjonsleder.


Kontaktinformasjon:

Seksjonsleder                               Eva Camilla Levin   
Led. spes.spl – Ortopedi             Siren S. Espeland  
Led. Spes.spl – ØNH                    Anne Ødegaard  
Led. Spes.spl – Sterilsentral       Ellen Marie R. Teigen 

Kontaktinformasjon

E-post
Postadresse

Postboks  4970 Nydalen

0440 Oslo

Lovisenberggata 17
Besøksadresse
Lovisenberggata 17(Kart)
0456 Oslo
Telefon
23 22 50 00
E-post

Praktisk informasjon

Apotek

​Lovisenberg sykehusapotek finner du på sykehusets øst-fløy, med inngang fra forsiden. Åpningstider for publikum er mandag-fredag kl. 8:00 -16:00, tlf. 23 22 54 00

Avbestilling

Deling av bilder fra sykehuset

Ta hensyn hvis du fotograferer. Det er ulovlig å dele bilder av andre pasienter eller ansatte ved sykehuset uten samtykke.

Ta også hensyn slik at ikke arbeidet der du får behandling blir forstyrret. Hvis du er i tvil, henvend deg til personalet.

Faste til operasjon

Du kan spise som normalt inntil 6 timer før oppmøtetid operasjonsdagen, deretter skal du ikke spise mat, frukt eller drikke melk.

Du kan drikke vann, saft, kaffe/te uten melk, brus eller juice uten fruktkjøtt inntil 2 timer før oppmøtetid. Tyggegummi, drops, røyk og snus kan også brukes inntil 2 timer før oppmøtetid, men tyggegummi og drops må ikke svelges.

Henvisning

Kantine og kiosk

​Sykehusets kantine ligger i Lovisenberggt. 17, og kan benyttes av pasienter og pårørende. Åpningstider er mandag-fredag 09:30-15:30.

Kiosken i vestibylen i Lovisenberggt. 17 har åpningstider: 07:00-19:00, (lørdag: 10:00-17:00, søndag 11:00-18:00).

Kroppsvask før operasjon

Slik skal du vaske deg både kvelden før operasjonen og operasjonsdagen:

  1. ​Vask håret grundig med sjampo (kun kvelden før operasjonen).
  2. Skyll hår og kropp grundig med vann.
  3. Skru av dusjen.
  4. Fyll hånden med Hibiscrub.
  5. Såp inn hele kroppen. Unngå å få Hibiscrub i øynene og øregangen. Vær spesielt nøye med bakterierike områder som neglene, armhuler, navle, lyske, skritt og anus.
  6. Skyll hele kroppen nøye.
  7. Gjenta punkt 4–6 en gang.
  8. Tørk deg med et rent håndkle og ta på deg rene klær.
  9. Kroppen skal ikke smøres inn med fuktighetskrem e.l. etter dusj.
  10. Legg på rent sengetøy.

Overnatting / hotell

Personlige eiendeler

​Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige gjenstander som medbringes. Vi anbefaler at du har minst mulig med deg.

Post, telefon og internett

​Postkasse finnes utenfor hovedinngangen i Lovisenberggt. 17. Frimerker fås kjøpt i kiosken.

​Du kan bruke din mobiltelefon de fleste steder, vis hensyn til medpasienter. TV er tilgjengelig på sykehusets dagligstuer. Det er også gratis WiFi: "LDS-Gjest". 

Bruk av Gratis WiFi skjer på eget ansvar. Det forutsettes av brukeren selv iverksetter nødvendige sikkerhetstiltak for å beskytte sin datautrustning med tilhørende utstyr, og den informasjon som brukeren ønsker å utveksle via Gratis Wifi.

Ventetider

​Ventetider for de forskjellige behandlingstilbudene oppgis på Velg behandlingssted på helsenorge.no.
Se også vedlagte oversikt.

Viktig informasjon til deg som skal opereres

Fant du det du lette etter?