Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.
Senter for eliminasjon av hepatitt C
Formål: Å dokumentere eliminasjon av hepatitt C i Norge.
Rasjonale
Siden 2014 ha vi hatt effektiv behandling mot hepatitt C som kurerer infeksjonen hos >95% uten bivirkninger etter en 8-12 ukers tablettkur. Eliminasjon av hepatitt C er dermed mulig og Verdens Helseorganisasjon har som mål å redusere insidens med 80% og mortalitet med 65% innen 2030. Helse- og omsorgsdepartmentet ønsker at Norge skal eliminere hepatitt C innen 2023. Dette forutsetter at helsevesenet lykkes med å identifisere alle infiserte pasienter og nå disse med behandling. I Norge er de fleste hepatitt C-pasienter blitt smittet gjennom injiserende rusmiddelbruk. Dette er en sårbar gruppe som ofte har vansker med å nyttiggjøre seg det konvensjonelle helsevesenets tilbud.
Senterets arbeid går derfor ut på å utvikle og dokumentere effekten av nye behandlingsmodeller egnet for å nå de mest marginaliserte pasientene. Videre ønsker senteret å dokumentere viktige aspekter ved hepatitt C-epidemiologi. Gruppen er lokalisert ved Lovisenberg Diakonale Sykehus, og er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus, Oslo Universitetssykehus og Lovisenberg Diakonale Sykehus.
Professor Olav Dalgard ved Senter for eliminasjon av hepatitt (SELIHEP) Lovisenberg Diakonale Sykehus, Oslo og Akershus Univiersitetssykehus, Lørenskog med samarbeidspartnere arrangerer konferanse om;
«Kan vi i de skandinaviske landene eliminere hepatitt B og C? Hvordan ligger vi an i forhold til WHO sin ambisjon om eliminasjon?»
Dette er tema for et nordisk seminar. Vi vil ha diskusjoner, korte presentasjoner av hepatittprosjekter og oversiktsforelesninger. Sentrale temaer vil være handlingsplaner, brukermedvirkning, behandlingsmodeller, kliniske utprøvinger og samarbeid mellom spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten. Tid og sted: Fredag 09.09.22 til Lørdag 10.09.22 Voksenåsen konferansehotell Oslo, Norge
Lars Fadnes, postdoc, Haukeland Universitetssykehus
Eva Lassemo, forsker, SINTEF
Inge Christoffer Olsen, statistiker, PhD, Oslo Centre for Biostatistics and Epidemiology, OUS
Jason Grebely, professor, Kirby Institute, UNSW Sydney, Australia
Greg Dore, professor, Kirby Institute, UNSW Sydney, Australia
Matt Hickman, Professor Bristol University, UK
Sigurdur Olafsson, Landspitali University Hospital, Reykjavik, Island
Peer B. Christensen, professor, Odense Universitetssykehus, Danmark
Soo Aleman, førsteamanuensis, Karolinska Institutet, Stockholm
Martin Kåberg, lege, Sprututbytet Stockholm
SELIHEP har utviklet et flytskjema for utredning og behandling av hepatitt C som skal hjelpe kommunehelsetjenesten med trygg og effektiv kommunikasjonen med sykehuslegene. Når utredningen er gjort kan helsepersonell i kommunen ringe sykehuslegen som fører journal og skriver ut H-resept uten at pasienten trenger å møte opp ved sykehuset. Noen pasienter vil ha levercirrhose og for disse må man prøve å få til en oppfølging i spesiaisthelsetjenesten. Det er ikke alltid det vil lykkes å få etablert cirrhoseoppfølging i denne pasientgruppen, men da er det desto viktigere virusinfeksjonen blir behandlet.