Medikamentprovokasjon av barn og unge

Medisinsk poliklinikk

Dette er en test for å avklare om det kan være allergisk reaksjon på et medikament.

Henvisning og vurdering

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Før

Allergimedisiner

For et reelt og vellykket resultat er det viktig ikke å ta antihistaminer som Zyrtec, Aerius, Cetirizin, Xyzal, Vallergan, Phenamin med flere, de siste 72 timene før undersøkelsen.

Allmenntilstand

Er barnet/ungdommen syk, har nedsatt allmenntilstand eller bruker antibiotika, ta kontakt med vår ekspedisjon.

Selve testdagen må barnet/ungdommen være frisk, dvs. ikke være forkjølet, ha astmasymptomer, feber eller utslett. Ved sykdom må testen utsettes.

Under

På testdagen blir barnet/ungdommen undersøkt av lege.

Det blir tatt prikktest på aktuelle medikamentet.

Deretter får barnet/ungdommen medikamentet som skal testes ut. Først i små mengder, for så å øke gradvis. Dersom barnet reagerer, blir testen avsluttet.

Etter

Pasienten må bli i avdelingen i ca. 2 timer for observasjon av en eventuell senreaksjon, etter avsluttet test.

Ved dagopphold på mer enn 4 timer vil barnet/ungdommen, og en foresatt få tilbud om mat.

Det blir samtale med lege før hjemreise.

Vær oppmerksom

Medisinsk poliklinikk