HELSENORGE
Medisinsk klinikk

Lungetrening

Lungetrening er et tilbud til pasienter med KOLS eller annen lungesykdom, da trening er viktig for å opprettholde et godt funksjonsnivå.

Henvisning og vurdering

Henvisning
For å delta på lungetrening ved sykehuset må du ha en henvisning fra fastlege eller en henvisning fra medisinsk poliklinikk.

Før

Fysioterapeuten tar kontakt per telefon for å avtale tidspunkt for oppstart. Før oppstart av trening vil du bli kalt inn til en poliklinisk time hos fysioterapeut. Der vil vi ha en samtale hvor du vil bli bedt om å fylle ut spørreskjemaer, samt gjennomføre en gangtest.

Under

Vi tilbyr trening en gang i uken, og man får delta i et semester, 20 ganger. Det betales en egenandel som en engangsbetaling. Treningen er delt inn i to grupper på bakgrunn av funksjonsnivå. Den består av styrke-, kondisjon-, bevegelighet- og balansetrening. Du bør ha på deg løse og ledige klær, og ta med drikkeflaske.

Treningsvideo:

Lungetrening stående gruppe

Lungetrening sittende gruppe

Etter

Etter treningsperioden gjennomføres de samme testene som ved oppstart. Målet med lungetreningsgruppen er at du skal øke ditt funksjonsnivå, slik at du lettere kan mestre dagligdagse aktiviteter. Vi ønsker at deltakerne skal fortsette med trening etter de har deltatt i lungetreningsgruppen, enten på egenhånd eller i et gruppetilbud i bydelen, og forsøker å tilrettelegge for dette.

Kontaktinformasjon

Praktisk informasjon

Apotek

​Lovisenberg sykehusapotek finner du på sykehusets øst-fløy, med inngang fra forsiden. Åpningstider for publikum er mandag-fredag kl. 8:00 -16:00, tlf. 23 22 54 00

Avbestilling

Deling av bilder fra sykehuset

Ta hensyn hvis du fotograferer. Det er ulovlig å dele bilder av andre pasienter eller ansatte ved sykehuset uten samtykke.

Ta også hensyn slik at ikke arbeidet der du får behandling blir forstyrret. Hvis du er i tvil, henvend deg til personalet.

Flerspråklig informasjon fra LDS

Henvisning

Kantine og kiosk

​Sykehusets kantine ligger i Lovisenberggt. 17, og kan benyttes av pasienter og pårørende. Åpningstider er mandag-fredag 10:00-13:30.

Kiosken i vestibylen i Lovisenberggt. 17 har åpningstider: 07:00-18:00, (lørdag: 10:00-16:00, søndag 11:00-16:00).

Overnatting / hotell

Personlige eiendeler

​Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige gjenstander som medbringes. Vi anbefaler at du har minst mulig med deg.

Post, telefon og internett

​Postkasse finnes utenfor hovedinngangen i Lovisenberggt. 17. Frimerker fås kjøpt i kiosken.

​Du kan bruke din mobiltelefon de fleste steder, vis hensyn til medpasienter. TV er tilgjengelig på sykehusets dagligstuer. Det er også gratis WiFi: "LDS-Gjest". 

Bruk av Gratis WiFi skjer på eget ansvar. Det forutsettes av brukeren selv iverksetter nødvendige sikkerhetstiltak for å beskytte sin datautrustning med tilhørende utstyr, og den informasjon som brukeren ønsker å utveksle via Gratis Wifi.

Ventetider

​Ventetider for de forskjellige behandlingstilbudene oppgis på Velg behandlingssted på helsenorge.no.
Se også vedlagte oversikt.

Fant du det du lette etter?