HELSENORGE
Fysioterapi

Hjertetreningsgruppe

Har du fått påvist kransåresykdom, etablert hjertesvikt, operert inn en pacemaker eller hjertestarter, eller gjennomgått hjerteoperasjon er trening en viktig del av behandlingen.

Ventetider

Innledning

Regelmessig trening vil gi deg bedre fysisk form, bedre hjerte- og blodårefunksjon og økt livskvalitet. Treningsgruppene ledes av fysioterapeuter med lang erfaring og høy kompetanse på hjerterehabilitering.

Ved Lovisenberg Diakonale sykehus, har vi treningstilbud til deg som hjertepasient. Treningen foregår på medisinsk poliklinikk i 2.etasje.

Henvisning og vurdering

For å delta på hjertetreningsgruppe, må du ha henvisning fra lege.

Helsepersonell

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Helsepersonell

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Før

For å delta på hjertetreningsgruppe må du ha henvisning fra lege.

Etter utblokking eller hjerteinfarkt kan du vanligvis starte trening to uker etter utskrivelse.

Om du er hjerteoperert kan du starte i treningsgruppen tre til seks uker etter operasjonen.

Mange blir henvist til trening direkte fra den hjertemedisinske sengeposten før utskrivelse. Da får du skriftlig innkallelse til hjertetreningen i posten og/ eller en telefon fra fysioterapeuten.

Du kan også selv kontakte fysioterapeutene på tlf. 47635875 (man.- fre. mellom 8.00-15.00) for å avtalte tid for oppstart.

Under

Hjertetreningsgruppen varer i 60 minutter, to ganger i uken i inntil 8 uker. Treningen er mandager og torsdager fra kl. 09.00 - 10.00. Det betales en egenandel som dekker alle treningene.

Denne treningsgruppen tilbyr trening til deg som nylig er utskrevet etter hjerteinfarkt, utblokking eller hjerteoperasjon. Vi følger Ullevålsmodellen, en trening som består av kondisjon, styrke og bevegelighet. De fleste vil gradvis kunne trene med høyere intensitet. Vi avslutter hver trening med samtale om ulike aktuelle temaer eller avspenning.

Hovedmål for treningen:

  • Øke den fysiske arbeidskapasiteten og det generelle velvære

  • Trygghet i forhold til egen yteevne 

  • Trygghet for å gjenoppta og øke ditt fysiske aktivitetsnivå

  • Sosialt samvær med andre hjertepasienter i samme situasjon

  • Motivere til fortsatt fysisk aktivitet/ trening etter avsluttet trening hos oss

 

Etter

Etter at du har deltatt på hjertetreningsgruppe, er målet at du skal være i stand til å ivareta trening i egen regi.

Alle får utdelt skriftlig informasjon om videre anbefalt trening og private grupper som arrangerer trening for hjertepasienter i fase 3 (frisktrening).

Vær oppmerksom

Kontaktinformasjon

Praktisk informasjon

Apotek

​Lovisenberg sykehusapotek finner du på sykehusets øst-fløy, med inngang fra forsiden. Åpningstider for publikum er mandag-fredag kl. 8:00 -16:00, tlf. 23 22 54 00

Avbestilling

Deling av bilder fra sykehuset

Ta hensyn hvis du fotograferer. Det er ulovlig å dele bilder av andre pasienter eller ansatte ved sykehuset uten samtykke.

Ta også hensyn slik at ikke arbeidet der du får behandling blir forstyrret. Hvis du er i tvil, henvend deg til personalet.

Henvisning

Kantine og kiosk

​Sykehusets kantine ligger i Lovisenberggt. 17, og kan benyttes av pasienter og pårørende. Åpningstider er mandag-fredag 10:00-13:30.

Kiosken i vestibylen i Lovisenberggt. 17 har åpningstider: 07:00-18:00, (lørdag: 10:00-16:00, søndag 11:00-16:00).

Overnatting / hotell

Personlige eiendeler

​Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige gjenstander som medbringes. Vi anbefaler at du har minst mulig med deg.

Post, telefon og internett

​Postkasse finnes utenfor hovedinngangen i Lovisenberggt. 17. Frimerker fås kjøpt i kiosken.

​Du kan bruke din mobiltelefon de fleste steder, vis hensyn til medpasienter. TV er tilgjengelig på sykehusets dagligstuer. Det er også gratis WiFi: "LDS-Gjest". 

Bruk av Gratis WiFi skjer på eget ansvar. Det forutsettes av brukeren selv iverksetter nødvendige sikkerhetstiltak for å beskytte sin datautrustning med tilhørende utstyr, og den informasjon som brukeren ønsker å utveksle via Gratis Wifi.

Ventetider

​Ventetider for de forskjellige behandlingstilbudene oppgis på Velg behandlingssted på helsenorge.no.
Se også vedlagte oversikt.

Fant du det du lette etter?