HELSENORGE
TAKO-senteret

Behandling ved Sykehustannklinikken

Innledning

Sykehustannklinikken tilbyr tannhelsetjenester til voksne pasienter med sammensatte psykiske eller medisinske problemstillinger. 

Klinikken vurderer og godkjenner henvisninger som gjelder inneliggende og polikliniske pasienter. Helsepersonell som f.eks. tannlege, fastlege, sykepleier og psykolog kan henvise pasienten.

Før

Kommer du til tannbehandling hos oss skal du føle deg trygg og godt ivaretatt. Vi legger vekt på å bruke god tid og forklarer deg hva som blir gjort underveis. I noen tilfeller så kan det være behov for angstdempende medisin eller lystgass i forkant av tannbehandlingen.

Under

Etter at henvisningen din er godkjent så får du en timeavtale for undersøkelse. Dette gjøres av en tannpleier eller tannlege.

Når vi har gjort en vurdering, setter vi deg opp på venteliste for nødvendig tannbehandling. Samtidig gir vi deg veiledning og informasjon som kan forbedre din orale helse.

Målet er å gi deg et tilrettelagt tilbud slik at du kan ha akseptabel oral helse. Det vil si at du ikke har smerter og betennelser i munnen, at du kan tygge tilfredsstillende og at du kan omgås sosialt uten hindringer.

Tannhelsetilbudet skal tilpasses mulighetene du har til å gjennomføre behandlingen. I tillegg til undersøkelse, akutt og nødvendig tannbehandling, kan du også få tilbud om en behandlingsplan. Dette må vurderes ut ifra hvilke muligheter du har til å vedlikeholde og ivareta egen oral helse.

Etter

Etter at du har gjennomført en tannbehandling gir vi deg veiledning om hvordan du bør forholde deg. Det samme gjelder om du får angstdempende middel under behandling.

Du blir innkalt til ny time etter inngrepet for kontroll av utført behandling. Du vil bli fulgt opp i etterkant om det er behov for dette.

Kontaktinformasjon

Praktisk informasjon

Apotek

​Lovisenberg sykehusapotek finner du på sykehusets øst-fløy, med inngang fra forsiden. Åpningstider for publikum er mandag-fredag kl. 8:00 -16:00, tlf. 23 22 54 00

Avbestilling

Deling av bilder fra sykehuset

Ta hensyn hvis du fotograferer. Det er ulovlig å dele bilder av andre pasienter eller ansatte ved sykehuset uten samtykke.

Ta også hensyn slik at ikke arbeidet der du får behandling blir forstyrret. Hvis du er i tvil, henvend deg til personalet.

Henvisning

Kantine og kiosk

​Sykehusets kantine ligger i Lovisenberggt. 17, og kan benyttes av pasienter og pårørende. Åpningstider er mandag-fredag 10:00-13:30.

Kiosken i vestibylen i Lovisenberggt. 17 har åpningstider: 07:00-18:00, (lørdag: 10:00-16:00, søndag 11:00-16:00).

Overnatting / hotell

Personlige eiendeler

​Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige gjenstander som medbringes. Vi anbefaler at du har minst mulig med deg.

Post, telefon og internett

​Postkasse finnes utenfor hovedinngangen i Lovisenberggt. 17. Frimerker fås kjøpt i kiosken.

​Du kan bruke din mobiltelefon de fleste steder, vis hensyn til medpasienter. TV er tilgjengelig på sykehusets dagligstuer. Det er også gratis WiFi: "LDS-Gjest". 

Bruk av Gratis WiFi skjer på eget ansvar. Det forutsettes av brukeren selv iverksetter nødvendige sikkerhetstiltak for å beskytte sin datautrustning med tilhørende utstyr, og den informasjon som brukeren ønsker å utveksle via Gratis Wifi.

Ventetider

​Ventetider for de forskjellige behandlingstilbudene oppgis på Velg behandlingssted på helsenorge.no.
Se også vedlagte oversikt.

Fant du det du lette etter?