Vibrasjon

Treningshjelpemidler

Når det er oppnådd toleranse for manuell berøring kan stimuleringen økes ved å tilføre vibrasjon. Denne stimuleringen gir et kraftig stimuli, som kan bidra til økt sensibilitet. Videre kan den bidra til å bedre oralmotoriske funksjoner fordret til for eksempel prosessering av mat i en spisesituasjon. Det kan også være et nyttig redskap for å øke toleransen for berøring i munnhulen, og for å trene opp tungebevegelighet.

Stimulering gis gjennom forsiktig massasje på tannkjøtt, tunge og innsiden av kinnene. Man kan også stimulere rundt munnen for å øke toleranse for berøring.

Klikk på Øke toleransen for berøring i ansikt og munn , Øke følsomheten i ansikt og munnFjerne matrester fra munn og lepper eller Bearbeiding av mat for å lese om trening med munnmotoriske hjelpemidler med vibrasjon.

Det finnes ulike verktøy med vibrasjon som kan brukes for å stimulere ansikts-og munnområdet.

Elektrisk tannbørste

Elektrisk tannbørste kan være et nyttig redskap ved å bruke baksiden av børstehodet. I dette tilfellet bør en velge en enkel tannbørste som kun vibrerer, men ikke roterer.

Elektrisk tannbørste kan kjøpes i en velutstyrt dagligvarehandel eller i elektronikkbutikker.

Toothettes med vibrasjon

Toothettes er munnpinner til bruk for fukting av lepper og munnhule, rensing av matrester i munnhule, og kan brukes til oralmotorisk stimulering med eller uten vibrering.

Stimulering gis gjennom forsiktig massasje på tannkjøtt, tunge og innsiden av kinnene. Det er viktig å fukte munnpinnen med for eksempel vann først, med hensyn til konsistens og mykhet. Deretter føres den forsiktig inn i munnhulen via munnvikene.

Toothettes kan også brukes til smaksstimulering. Dypp f.eks. i vann tilsatt sitron eller i munnskyll.

Vibrator med toothettes kan kjøpes fra Talktools. Toothettes kan også kjøpes separat uten vibrator fra diverse apotek.

Z-vibe

Z-vibe er et vibrerende oralmotorisk verktøy som kan brukes til orofacial stimulering. 
Z-vibe er av merket TalkTools, og kan kjøpes fra Barnas språksenter.

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.