Stressmestringskurs - Kunsten å mestre stress i arbeidslivet

Raskere tilbake

Kurset ”Kunsten å mestre stress i arbeidet” er utarbeidet for personer som opplever stress relatert til jobbsituasjonen sin som en vesentlig årsak til problemene. Stress oppstår når det er ubalanse mellom de krav som stilles til en og de ressurser man opplever at man har for å imøtekomme og mestre kravene.

Innledning

Jobbrelatert stress kan utløses som følge av mange årsaker, blant annet tung arbeids-belastning, vansker med å sette grenser for seg selv og arbeidskonflikter. Slikt stress resulterer ofte i negative følelser, opplevelse av å være sliten og utbrent, redusert livskvalitet og økt sårbarhet for å utvikle andre psykiske lidelser som angst og depresjon.

Kurset er egnet både som forebyggende for sykefravær, og for å hjelpe personer som er helt eller delvis sykemeldt tilbake i arbeidet.

Kurset omfatter to tilbud:

• For personer som er helt eller delvis i arbeid (Ettermiddag)
  • For personer som er mindre enn 40% i arbeid/ fulltidssykemeldt (Dagtid)

Kursinnholdet skreddersys til de ulike målgruppenes behov.

For å delta må du være henvist til poliklinikken av fastlegen, ha rett til helsehjelp i spesialisthelsetjenesten, og være utredet for psykiske plager av lege eller psykolog. Det er også viktig at du har jobb, eller en klar plan for å komme tilbake i arbeid.

Henvisning og vurdering

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

1. Før

Alle deltakerne har en forsamtale med en av kurslederne før kurset starter. Før denne samtalen ber vi deg fylle ut et nettbasert spørreskjema.

2. Under

Kurset går over 13 uker. Det er ca. 8-10 deltakere på hvert kurs.

Kurset bygger på teorier og metoder som er egnet for mestring av stress. Det baserer seg blant annet på kognitiv teori, hvor deltagerne får opplæring i metoder og teknikker for å endre tanke- og handlingsmønstre som skaper og forsterker stress. Videre får deltagerne opplæring i bruk av konkrete verktøy for kommunikasjon og vanskelige samtaler, prioritering og grensesetting. Kurset omfatter også mindfullnessbaserte øvelser. Kurset er basert på undervisning og gruppesamtaler, og konkrete oppgaver mellom kursdagene er en viktig del av kurset.

Mål med kurset

• Få innsikt i og kunnskap om stress og konsekvenser av stress
  • Få kunnskap om og tilegnelse av teknikker for å mestre eget stress
  • Øke egne problemløsningsferdigheter
  • Redusere eget stressnivå
  • Forebygge fremtidig stress

3. Etter

Etter siste kursgang ber vi deg igjen om å fylle ut et nettbasert spørreskjema.

Vær oppmerksom