Spiseforstyrrelsekurs - Hjelp, jeg spiser for mye

Raskere tilbake

"Hjelp, jeg spiser for mye" er et kurs for deg som har et problematisk forhold til egen kropp og inntak av mat.

Innledning

Målgruppen for dette kurset er personer som har et problematisk forhold til kropp. Kurset egner seg imidlertid ikke for personer med alvorlige spiseforstyrrelser, anoreksi eller bulimi.

Kurset er egnet for deg som bruker mye tid og krefter å vurdere/nedvurdere egen kropp, har lav selvfølelse, opplever selvhat, bruker overdrevent mye tid på å tenke på mat/ vekt/ kropp/ utseende. Kan spise for mye eller regulerer vanskelige følelser med mat, er stresset eller opplever situasjoner som uhåndterlige rundt matinntak. Opplever at fokus på mat har blitt et erstatning for noe du savner eller mangler i livet.

For å delta må du være henvist til poliklinikken av fastlegen, ha rett til helsehjelp i spesialisthelsetjenesten, og være utredet for psykiske plager av lege eller psykolog. Det er også viktig at du har jobb, eller en klar plan for å komme tilbake i arbeid.

Henvisning og vurdering

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

1. Før

Alle deltakerne har en forsamtale med en av kurslederne før kurset starter. Før denne samtalen ber vi deg fylle ut et nettbasert spørreskjema.

2. Under

Kurset går en gang i uka over elleve uker; dvs totalt 11 kursganger med mulighet for oppfølging. Det er maks 8-9 deltakere på kurset.

Kurset bygger på kognitiv teori, men det benyttes også andre metoder. Det vil arbeides med motivasjon til endring gjennom kurset. Det forutsettes egenaktivitet mellom hver kursgang.
Kurset er ikke et vektreduksjonskurs, men en bieffekt av kurset kan være at man reduserer vekten.

Vanlige målsettinger for deltakere er:

• Færre negative tanker og følelser knyttet til egen kropp.
  • Økt bevissthet knyttet til uheldige reaksjonsmønstre og handlinger
  • Økt bevissthet knyttet til sammenhengen mellom egne triggere og  matinntak.
  • Færre episoder med usunn spiseadferd.

3. Etter

Etter siste kursgang ber vi deg igjen om å fylle ut et nettbasert spørreskjema.

Vær oppmerksom