Selvhevdelseskurs - Kunsten å si nei

Helse og arbeid

Hensikten med kurset ”Kunsten å si nei” er å vise hvordan selvfølelse og grensesetting påvirker livskvalitet og mulighet for mestring. Deltagerne vil lære konkrete redskaper i forhold til å jobbe med disse temaer i eget liv. Kurset bygger på prinsipper fra kognitiv terapi, selvpsykologi og psykodynamisk teori.

Innledning

Målgruppen for kurset er mennesker som har vanskelig for å håndtere kritikk, har mange negative tanker om seg selv og problemer med grensesetting.

For å delta må du være henvist til poliklinikken av fastlegen, ha rett til helsehjelp i spesialisthelsetjenesten, og være utredet for psykiske plager av lege eller psykolog. Det er også viktig at du har jobb, eller en klar plan for å komme tilbake i arbeid.

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Før

Alle deltakerne har en forsamtale med en av kurslederne før kurset starter. Før denne samtalen ber vi deg fylle ut et nettbasert spørreskjema.

Under

Kurset går over 10 uker, med en individuell midtveissamtale og en avslutningssamtale.
Det er 8-10 deltakere på hvert kurs.

Kursdeltakerne får psykoedukasjon i kognitive modeller for å endre egne uhensiktsmessige tanker og handlingsmønstre. Det blir lagt til rette for drøfting og refleksjon rundt sentrale tema.

Etter

Avslutningssamtale. Etter siste kursgang ber vi deg igjen om å fylle ut et nettbasert spørreskjema.

Kurs og opplæring

• Astmakurs

Kurset går over en halv dag. Målsettingen for kurset er at deltakerne får økt kunnskap om sykdommen og behandlingen og dermed opplever egenkontroll og anfallsmestring.

• Atrieflimmer

Målsettingen for kurset er at deltakerne får økt kunnskap om sykdommen og behandlingen og opplever større trygghet rundet det å leve med atrieflimmer.

• CPAP kurs

CPAP kurset er for pasienter som er utredet og har fått diagnosen obstruktiv søvnapné og skal starte opp med nattlig pustestøttebehandling (CPAP).

• Cøliaki

Kurset går over 1 dag, 6 ganger i året. Hensikten med kurset er å få kunnskap for å kunne leve et godt liv med cøliaki.

• Diabetes type 2

Kurset går over 3 dager, 4 ganger i året. Målsettingen med kurset er at deltakerne får mer kunnskap om sykdommen og behandlingen og opplever økt mestring av selvbehandlingen i hverdagen.

• Etterlattekurs - Lovisenberg Lindring og Livshjelp

Gjennom etterlattekurset ønsker vi å bidra til mestring av veien videre, gjennom økt kunnskap og erfaringsutveksling med andre i samme situasjon.

• Hjerneslag

Kurset går over 3 dager fra kl. 10.00 til 14.00. Hensikten med kurset er å formidle kunnskap og dele erfaringer om hvordan man kan mestre dagliglivet etter hjerneslag.

• Hjertekurs – Kransåre

Kurset går over 2 dager. Målet for kurset er at du får økt kunnskap om sykdommen og behandlingen og opplever større trygghet rundt det å leve med hjertesykdom. Pårørende er velkomne til å delta.

• Hjertesvikt

1 dag: arrangeres ved behov.

• Hofteskolen

Hofteskolen er for pasienter som skal få protese i hoften. På hofteskolen vil det bli gitt informasjon om forberedelsene til operasjonen, behandlingen og tiden etterpå. Hofteskolen holdes av sykepleier, anestesisykepleier og fysioterapeut.

• Hørselskurs

Hørselskurset er åpent for personer henvist til hørselssentralen for hørselsproblemer og høreapparatutprøving. Målsettingen med kurset er å bygge opp kunnskap og kompetanse rundt mestring av hørselstap.

• IBD-kurs (Crohns sykdom eller Ulcerøs kolitt)

Kurset går over 3 dager. Målsettingen med kurset er at deltakerne får økt kunnskap om sykdommen og ulike behandlingsformer gjennom undervisning, veiledning og erfaringsutveksling.

• Kneskolen

Kneskolen er for pasienter som skal få protese i kneet. På kneskolen vil det bli gitt informasjon om forberedelsene til operasjonen, behandlingen og tiden etterpå. Kneskolen holdes av sykepleier, anestesisykepleier og fysioterapeut.

• KOLS-kurs

Kurset går over 3 dager. Målsettingen med kurset er at deltakerne får økt kunnskap om sykdommen og behandlingen og opplever økt mestring av selvbehandlingen og mer trygghet rundt det å leve med kols.

• Korsbåndskolen

Korsbåndskolen er for pasienter som skal få korsbåndoperasjon (ACL). På Korsbåndskolen vil det bli gitt informasjon om forberedelsene til operasjonen, behandlingen og tiden etterpå. Korsbåndskolen holdes av fysioterapeut.

• Livsstilsendring

Dette er et kurs for mennesker mellom 18 og 60 år med sykelig overvekt som vil gjøre en innsats for å oppnå varig endring av livsstilen.

• Mindfullnesskurs etterlatte - Lovisenberg Lindring og Livshjelp

Når sorgen setter seg i kroppen. Å være i sorgprosess påvirker oss på ulike vis. Hvordan vi håndterer dette vil være individuelt.

• Pårørendegruppe - Psykisk helsevern

På grunn av korona-situasjonen utgår dette tilbudet inntil videre.

• Pårørendekurs - Lovisenberg Lindring og Livshjelp

Å leve som pårørende til en kreftsyk, gir ulike utfordringer i hverdagen. Med pårørendekurset ønsker vi å bidra til mestring gjennom økt kunnskap og erfaringsutveksling.

Eksterne kurs