Selvhevdelseskurs - Kunsten å si nei

Raskere tilbake

Hensikten med kurset ”Kunsten å si nei” er å vise hvordan selvfølelse og grensesetting påvirker livskvalitet og mulighet for mestring. Deltagerne vil lære konkrete redskaper i forhold til å jobbe med disse temaer i eget liv. Kurset bygger på prinsipper fra kognitiv terapi, selvpsykologi og psykodynamisk teori.

Innledning

Målgruppen for kurset er mennesker som har vanskelig for å håndtere kritikk, har mange negative tanker om seg selv og problemer med grensesetting.

For å delta må du være henvist til poliklinikken av fastlegen, ha rett til helsehjelp i spesialisthelsetjenesten, og være utredet for psykiske plager av lege eller psykolog. Det er også viktig at du har jobb, eller en klar plan for å komme tilbake i arbeid.

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

1. Før

Alle deltakerne har en forsamtale med en av kurslederne før kurset starter. Før denne samtalen ber vi deg fylle ut et nettbasert spørreskjema.

2. Under

Kurset går over 10 uker, med en individuell midtveissamtale og en avslutningssamtale.
Det er 8-10 deltakere på hvert kurs.

Kursdeltakerne får psykoedukasjon i kognitive modeller for å endre egne uhensiktsmessige tanker og handlingsmønstre. Det blir lagt til rette for drøfting og refleksjon rundt sentrale tema.

3. Etter

Avslutningssamtale. Etter siste kursgang ber vi deg igjen om å fylle ut et nettbasert spørreskjema.