Helse og arbeid

Panikkangstkurs

Panikkangstkurset "Full panikk".

Innledning

Dette kurset er for deg som er plaget med panikkangst. Typiske kjennetegn er uforutsigbare anfall med kvelningsfølelse, vanskeligheter med å puste, press over brystet, svimmelhet, uvirkelighetsfølelse, hyperventilering, nummenhet, og/eller hjertebank. Det er vanlig å utvikle katastrofetanker der man frykter å dø, bli gal eller miste kontrollen. Vanligvis utvikler man en hypersensitivitet for de kroppssignalene man forbinder med panikkangst, og forsøker å unngå alt som kan øke disse kroppssignalene. I hovedtrekk kan vi si at pasienter som er i målgruppen har kommet inn i en ond sirkel der de feiltolker høy kroppslig aktivering som tegn på fare, og/eller blir redd for at symptomene skal akselerere.

For å delta må du være henvist til poliklinikken av fastlegen, ha rett til helsehjelp i spesialisthelsetjenesten, og være utredet for psykiske plager av lege eller psykolog. Det er også viktig at du har jobb, eller en klar plan for å komme tilbake i arbeid.

Det tilbys også internettassistert behandling for denne behandlingen ved LDS, les mer om det her.

Henvisning og vurdering

Helsepersonell

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Helsepersonell

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Før

Alle deltakerne har en forsamtale med en av kurslederne før kurset starter. Før denne samtalen ber vi deg fylle ut et nettbasert spørreskjema.

Under

Dette kurset hjelper deg å forstå hva som utvikler panikkangst, hvordan den opprettholdes, og hva man kan gjøre for å redusere panikkangst. En viktig del av kurset er å kunstig fremprovosere angstliknende symptomer (eksponering), for å kunne arbeide aktivt og intensivt med reduksjon av sensitivitet for kroppssignal og feiltolkning av disse, i gruppe og alene.

Dette er et intensivt fem dagers kurs der du får kunnskap, veiledning og konkrete råd, parallelt med at vi legger inn så mye behandling (eksponering) som mulig i gruppetimene.

Etter

Etter siste kursgang ber vi deg igjen om å fylle ut et nettbasert spørreskjema.

Vær oppmerksom

Kontaktinformasjon

Praktisk informasjon

Apotek

​Lovisenberg sykehusapotek finner du på sykehusets øst-fløy, med inngang fra forsiden. Åpningstider for publikum er mandag-fredag kl. 8:00 -16:00, tlf. 23 22 54 00

Avbestilling

Deling av bilder fra sykehuset

Ta hensyn hvis du fotograferer. Det er ulovlig å dele bilder av andre pasienter eller ansatte ved sykehuset uten samtykke.

Ta også hensyn slik at ikke arbeidet der du får behandling blir forstyrret. Hvis du er i tvil, henvend deg til personalet.

Henvisning

Kantine og kiosk

​Sykehusets kantine ligger i Lovisenberggt. 17, og kan benyttes av pasienter og pårørende. Åpningstider er mandag-fredag 09:30-15:30.

Kiosken i vestibylen i Lovisenberggt. 17 har åpningstider: 07:00-19:00, (lørdag: 10:00-17:00, søndag 11:00-18:00).

Overnatting / hotell

Personlige eiendeler

​Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige gjenstander som medbringes. Vi anbefaler at du har minst mulig med deg.

Post, telefon og internett

​Postkasse finnes utenfor hovedinngangen i Lovisenberggt. 17. Frimerker fås kjøpt i kiosken.

​Du kan bruke din mobiltelefon de fleste steder, vis hensyn til medpasienter. TV er tilgjengelig på sykehusets dagligstuer. Det er også gratis WiFi: "LDS-Gjest". 

Bruk av Gratis WiFi skjer på eget ansvar. Det forutsettes av brukeren selv iverksetter nødvendige sikkerhetstiltak for å beskytte sin datautrustning med tilhørende utstyr, og den informasjon som brukeren ønsker å utveksle via Gratis Wifi.

Ventetider

​Ventetider for de forskjellige behandlingstilbudene oppgis på Velg behandlingssted på helsenorge.no.
Se også vedlagte oversikt.

Fant du det du lette etter?